Site Arama

20120114

Evren'e Siparişler



Evren'e sipariş yap, iste-güven-geleceğini bil-bekle-almaya hazır ol prensibini uygula. Evren'e siparişler kitabının yazarı Bärbel Mohr işsiz ve çaresiz olduğu bir dönemi nasıl bolluk-bereket haline dönüştürdüğünden bahsediyor kitabında. Hayatı o kadar değişiyor ki, Evren'den neyi isterse istesin alıyor. Bu bayan yazar Bavyera Eyelatinde yaşıyor. Onu bizzat yakından tanıyanlar var. Pecmürde ve çaresiz bir hayattan, zengin ve saygın bir hayata geçtiğini hayrete düşerek izleyenler var. Bu bayana hayatına her istediğini çekmek oyun oynamaktan farksız, bir gün oturduğu semte yakın bir Baron'un şatosunu gözüne kestiriyor, şimdi kendisi iki oğlu ve kocasıyla o muhteşem şatoda yaşıyorlar. Hesap cüzdanı oldukça kabarık, iş imkanı sınırsız, Yaradan'dan alıyor ve veriyor...

Kitabında B. Mohr ilk sipariş denemesini Münih'in kalabalık sokaklarında park yeri ararken veriyor. Burada yalnış park ya para cezası, ya da arabanın çekilmesiyle sonuçlanabilir, doğru yere park etmek şarttır. B.Mohr arabasıyla yola çıkarken, Münih de arabasını park edebileceği fakat hiç park etme şansının olmadığı bir cadde için Evren'e park yeri siparişinde bulunuyor:
-Sana ne diyeceğimi bilmiyorum. Tanrı mı, Üstat mı, Yaradan mı? Beni affet, ben Sana Evren'im diye hitap etmek istiyorum. Falanca caddesinde arabamı rahatlıkla park yapabilmem için benim arabama uygun parasız bir park yeri sipariş ediyorum Sen'den. Bana en yüce hayrım için bir park yeri göstereceğini BİLİYORUM, teşekkür ederim, seni seviyorum Evren.
Yazar bu şekilde sipariş etme ekserzilerine başlıyor. Her seferinde o işlek caddelerde mutlaka hiç beklemeden tam da istediği yerde park yerleri buluyor. Ve sipariş etmenin ütopya olmadığını deneyimliyor.Yazar kitabında Baseball oynayan bir gurubun team çalışmasını örnekliyor. Oyunculardan biri çantasını kaybediyor, tüm gurup arkadaşları onun çanstasını bulması için hep beraber Evren'e siparişte bulunuyorlar. Çanta hemen bulunuyor ve bu gurup vizüalize yaparak yine her seferinde başarılarına başarı katıyorlar...
Toplu halde yapılan siparişlerin daha etkili olduğunu belirtiyor yazar.Şimdi gelelim Evren'in sipariş alma servisine nasıl sipariş vereceğimize:
Yazar'ın yöntemi alışagelmişliğin biraz dışında:
Telefonu eline alıyorsun, sanki bir salondan lahmacun vb. bir şeyler sipariş ediyorsun gibi siparişte bulunuyorsun. Geleceğini bilerek!!! Burada bilmek anahtar kelime. Bir kazak sipariş verirsin telefonla bir kataloğa diyelim, rengini, beden numarasına ve hatta trikonun kalitesine kadar istersin, çünkü geleceğini bilirsin. Yine tekrarlıyorum bu siparişlerde bilmek almak demektir.
Nerede kalmıştık? Telefonu eline al:
Sevgili Evren en sana siparişlerimi veriyorum;
Yarın güneş yeniden doğsun (burada maksat mantığını devreye sokmak, zihnin gazabına uğramamak)
simitçi simitlerini yine aynı saatte pişirsin ve satsın (yine zihnin sorgulamasını devre dışı bırakıyoruz, bu siparileri kolaylaştırıyor, çünkü yarın fırın ekmek pişitrecek, güneş yeniden doğacak biliyorsun.)
Seneye kışın yine kar yağsın
........... siparişin.... Dilediğin siparişini yap
Bu gece Ay yeniden doğacak.Burada önemli olan siparişi veriyorsun, Evren'e güveniyorsun, siparişinin geleceğini bildiğin için ve güvendiğin için her gün telefonla Evren'i arayıp sıkboğaz etmiyorsun.
Bir lahmacun salonuna telefon ederek dört adet lahmacun siparişi verdiğini düşün, on dak. sonra telefon açarak siparişinin nerede kaldığini sor, bir 10 dak. sonra tekrar ara sor, lahmacunlar hala tam olarak hazır değilse, siparişinden vazgeçerek, peynirli pide istersen ne olur? Lahmacuncu senin çok aceleci, güvenmeyen ve ne istediğini bilmeyen biri olduğunu düşünür, şaşırır.
Evren'e telefonla verdiğimiz siparişlere tahammülsüzlük ve sabırsızlık enerjileri yükleyerek siparişimizi bloke etmememiz gerekir. Evren'e sipariş ettik; güvedik-inandık-teslim olduk-siparişimizin %100 geleceğini bildik ve şükrettik. Denklemin ahantarı böyle..Her ne olursa olsun verdiğin sipariş yoğun hava trafiğine takılı kaldı diye vazgeçmeyeceksin verdiğin siparişten, Devamlı fikir değiştirirsen Evren seni serseri mayın zanneder
Unutma Evren'in sipariş alma sevisi siparişini aldı. Şimdi sıra onu postacı paketini kapına getirdiğinde hazırlıklı olarak paketi kabul etmekte... Kendine layık görmekte...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder